Pradinis Naujienos Viešojoje bibliotekoje jausmingas romansų vakaras

Viešojoje bibliotekoje jausmingas romansų vakaras

Viešojoje bibliotekoje jausmingas romansų vakaras
Viešojoje bibliotekoje jausmingas romansų vakaras

Balandžio 24 d. prasidėjo 17-oji nacionalinė Lietuvos bibliotekų savaitė, kurios tema atsigręžia į lankytoją, tardama jam: „tu esi biblioteka“. Balandžio 25 d. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje vyko folklorinio ansamblio „Gegutala“ romansų vakaras - „Išgydyk žaizdas iš krūtinės“, į kurį prigužėjo per šimtą renginio dalyvių.

Ansamblio „Gegutala“ vadovė Nijolė Grivačiauskienė prisipažino, kad itin kruopščiai ir ilgai dirbo rinkdama medžiagą naujai programai, kuri pirmą kartą buvo pristatyta šiame „Garliaviečių“ klube vykstančiame renginyje. Renginio metu skambėjo aukštaitiškos lietuvių meilės dainos ir rašyti mylimiesiems ir draugams jausmingi eilėraščiai. Tarp nuostabiai atliekamų muzikinių kūrinių, lydimų instrumentinės muzikos, puikiai įsikomponavo poezijos eilės ir meistriškai suvaidintos duetinės scenos. Visų dalyvių dėmesį prikaustė prie gražiai papuošto staliuko sėdėjusi atlikėjų pora, kuri taip įtikinamai suvaidino dviejų įsimylėjusių žmonių sceną, kad iš tiesų atrodė, jog jie tą nuostabų vakarą atėjo į pasimatymą ir vienas kitam sakydami jausmų kupinus meilės žodžius džiaugėsi kartu praleistomis akimirkomis. Ir kaip kažkada yra sakiusi aktorė Vaiva Mainelytė, tik jausmų kupinas gyvenimas yra turtingas gyvenimas.

Tą vakarą bibliotekoje tvyrojo ypatinga atmosfera. Net jaunausieji šventės dalyviai su didžiuliu susidomėjimu klausėsi taip jausmingai atliekamų dainų ir skaitomų eilių. Pasveikinti kolegas su naujos programos pristatymu atvyko ansamblis „Ežiuolė“, vadovaujamas Danguolės Šalnienės ir ansamblis „Sedula“ (vadovė Alina Vozgirdienė). Elegantiškais retro stiliaus rūbais pasipuošę ansamblių atlikėjai publikai dovanojo po du romansus.

2017-ieji - Lietuvių kalbos kultūros metai, o ansamblio „Gegutala“ pagrindinis tikslas - išsaugoti gyvą mūsų tautos folklorą, išlaikant dainavimo tradiciją. Kol gyva mūsų kalba, kol gyvos mūsų dainos, tol gyvuos ir mūsų tauta. Tad branginkime ir perduokime ateinnačioms kartoms tai, ką turime brangiausia - kalbą, papročius ir tegul daina ir muzika lydi mus visur ir visuomet. 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė
B. Ruzgienė