Pradinis Naujienos Kino klube „Atvertas ekranas“ - kino filmo „Hju Glaso legenda“ peržiūra

Kino klube „Atvertas ekranas“ - kino filmo „Hju Glaso legenda“ peržiūra

 Kino filmo „Hju Glaso legenda“ peržiūra
Kino filmo „Hju Glaso legenda“ peržiūra

Kovo 16 d. kino klube „Atvertas ekranas“ vyko meksikiečių kino kūrėjo Alejandro Gonzalezo Inarritu kino filmo „Hju Glaso legenda“ peržiūra.

„Hju Glaso legenda“ - be jokių abejonių vienas iškiliausių 2015 metų kino filmų, kuriame susiduria nepriekaištinga režisūra, stulbinanti pagrindinių aktorių vaidyba ir tobulas kameros darbas, apčiuopiantis kvapą gniaužiantį veiksmą žiaurios gamtos akivaizdoje. Filmas taip pat džiugina ir įdomia pažintimi su legendiniu keliautoju ir vedliu Hju Glasu, kurio gyvenimo tragedijai puikiai diriguoja Alejandro Gonzalesas Inarritu, pristatydamas vieną geriausių kino istorijoje vesterno žanro atstovų.

Naujas meksikiečių režisieriaus Alejandro González'o Iñárritu („21 gramas“, „Babelis“,„Biutiful“) filmas pasakoja tikrą XIX a. pradžios spąstų statytojo Hju Glaso istoriją. Kartu su bendražygiais medžiodamas lokius, Hju (aktorius Leonardo di Caprio) yra žiauriai sužeidžiamas įsiutusio žvėries. Užuot padėjęs kolegai, klastingas grupės narys jį apiplėšia, nužudo jo sūnų ir palikęs Hju mirti - iškeliauja. Tačiau Hju išgyvena. Sužeistas, nusilpęs, draskomas skausmo dėl sūnaus mirties bei širdgėlos dėl kolegos ir artimo draugo Džono (akt. Tom'as Hardy) išdavystės, vyras leidžiasi į daugiau nei 300 kilometrų kelionę namų link. Be maisto atsargų, pačiame žiaurios žiemos viduryje, nepaisant daugybės kelyje tykojusių pavojų, Hju sugeba parsirasti namo, kad atkeršytų išdavikams ir surastų savo sūnaus žudiką.

Mes turime daugybę kaukių, kurias naudojame kiekvieną dieną, tačiau atėjus reikalui, mes visas jas galime akimirksniu sudeginti ir parodyti tikrąjį savo veidą - tokia mintis pateikiama viso filmo metu, kol galiausiai juosta staiga pasibaigia ir net sunku suvokti, kad visa tai truko net pustrečios valandos. Kvapą gniaužiantiems vaizdams ir sudėtingo siužeto istorijai abejingas neliko nei vienas filmo žiūrovas.   

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė
Birutė Ruzgienė