Pradinis Naujienos O. Karavajevo dailės studijos narių tapybos darbų parodos „Spalvų ir formų variacijos“ pristatymas

O. Karavajevo dailės studijos narių tapybos darbų parodos „Spalvų ir formų variacijos“ pristatymas

 Parodos „Spalvų ir formų variacijos“ pristatymas
Parodos „Spalvų ir formų variacijos“ pristatymas

Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje saulėtą paskutinį vasario šeštadienį rinkosi dailės studijos „O.K.“ nariai ir jų draugai, meno mėgėjai į tapybos darbų parodos „Spalvų ir formų variacijos“ pristatymą. Parodoje pateikti 28 autorių kūriniai - darbai vos tilpo dviejose erdviose bibliotekos salėse. Studija, vadovaujama jos įkūrėjo dailininko Olego Karavajevo, tądien minėjo 17-ąjį gimtadienį.

Nuoširdžius sveikinimo žodžius tarė Lietuvos dailininkų sąjungos narys, Kauno dailininkų ir architektų klubo „Sfinksas“ narys, Kauno dailininkų klubo „Meno sparnai“ įkūrėjas ir pirmininkas Vytautas Lagunavičius. Šis profesionalus menininkas lydi garliaviečių studiją „O.K.“ nuo pirmųjų žingsnių ir visada džiaugiasi kuriančiais žmonėmis.

Parodos atidarymą papuošė subtilios kanklių ir fortepiono variacijos, kurias dovanojo Garliavos Meno mokyklos auklėtinės Luknė Tankevičiūtė ir Rugilė Margevičiūtė (mokytoja Valė Dervinienė, akomponavo mokytoja Goda Palskytė).

Tradiciškai buvo pasveikinti nauji studijos nariai, kuriems įteikti ne tik parodos sertifikatai, bet ir simboliniai gimtadienio teptukai. Studijos vadovas Olegas Karavajevas, žvelgdamas į prabėgusius metus, džiaugėsi kūrybine ir darbščia skirtingų žmonių, skirtingo amžiaus bendryste, kvietė ir drąsino prisijungti naujus narius į kassavaitinius šeštadienio užsiėmimus bibliotekoje ar vasaros sezono plenerus.

Dailės studijos nariai, dėkodami savo vadovui O.Karavajevui už kantrybę, padrąsinimą, toleranciją, kūrybiškumo skatinimą, pačius nuoširdžiausius žodžius sujungė į vieną bendrą spalvingą linkėjimų puoštę.

Zita Butiškytė
Garliavos sporto ir kultūros centro režisierė ir renginių organizatorė