Pradinis Naujienos „Garliaviečių“ klube šventinis renginys „Gyvenimo viršukalnė“

„Garliaviečių“ klube šventinis renginys „Gyvenimo viršukalnė“

„Garliaviečių “ klube šventinis renginys „Gyvenimo viršukalnė“
„Garliaviečių “ klube šventinis renginys „Gyvenimo viršukalnė“

Sausio 27 d. „Garliaviečių“ klube renginys vyko renginys „Gyvenimo viršukalnė“, skirtas pagerbti žinomą Kauno rajono gydytoją Jadvygą Marcinkienę, kurio metu paminėjome jos garbingą 90-metų sukaktį. „Visa ko pradžia yra vaikystėje, kai žmogus pradeda suprast, kad gyvena ne vienas, kad jo rankos ir širdis privalo ką nors pridengti nuo skausmo, prievartos, melo, kad jis privalo būti žmogumi. Tai aukščiausia ir sunkiausia pareiga“ (J. Marcinkevičius).

Pasveikinti jubiliatės ir pabūti kartu kaip viena didelė šeima susirinko gausi Garliavos bendruomenė: „Garliaviečių“ klubo nariai, miestelio svečiai ir artimieji. Renginį muzikiniu sveikinimu pradėjo senjorų ansamblis „Ežiuolė“ (vadovė Danguolė Šalnienė), kuriame dainuoja nuoširdūs, mylintys lietuviškas dainas garliaviečiai. Jie paruošė ypatingą koncertinę programą, kurioje vyravo didžiulė pagarba ir meilė gerbiamai daktarei Jadvygai, kuri ir pati mėgsta išraiškingai skaityti eiles. Tad vakaro metu skambėjo daug eilių, dainų ir gražių linkėjimų.

Jadvyga Marcinkienė (g. 1927 m. sausio 10 d. Leopoldavo k., Plungės r.) gydytoja rentgenodiagnostikė, kuriai suteiktas nusipelniusio Lietuvos gydytojo vardas, 2008 m. apdovanota nusipelniusio Lietuvos gydytojo garbės ženklu. Taip pat Jadvyga Marcinkienė buvo išrinkta ir Metų garliaviete. Metų garliaviečio titulas skiriamas už išskirtinius nuopelnus profesinėje ir visuomeninėje veikloje. Metų garliaviečio rinkimus nuo 2005 metų organizuoja visuomeninė organizacija „Gaida“. Ilgametė Garliavos ligoninės gydytoja, nusipelniusi garliavietė, aktyvi „Garliaviečių“ klubo, bendruomenės centro dalyvė, raiškiojo žodžio konkursų laureatė Jadvyga Marcinkienė Kauno rajono garbės ženklą pelnė už aktyvią visuomeninę veiklą ir ilgametį vadovavimą Raudonojo kryžiaus veiklai, už švietėjišką edukacinį darbą bendruomenėje.

Režisierius Jonas Daraškevičius sukūrė trumpametražinį dokumentinį filmą apie gerb. daktarę Jadvygą Marcinkienę, kurį renginio dalyviams pristatė šventinį vakarą. Filme naudota filmuota medžiaga iš „Garliaviečių“ klube vykusio buvusio renginio „Metams palydėti“, kurio vedančioji buvo pati Jadvyga Marcinkienė.

Kaip įprasta „Garliaviečių“ klube antroji renginio dalis buvo skirta nuoširdžiam pabendravimui prie vaišių stalo. Puodelis arbatos ar kavos padeda suartinti žmones. Daktarė Jadvyga tą šventinį vakarą visus nustebino paskaičiusi pagal K. Donelaičio poemą „Metai“ sukurtą savitą kūrinį - poemą iš savo prisiminimų apie kopimą į gyvenimo viršukalnę.

Kauno rajono savivaldybės viešoji biblioteka vyr. bibliotekininkė
B. Ruzgienė