2022 m. projektai

Projektas „Knygos labirinte“. Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos projektas, kuriuo siekiama, kad skirtingų socialinių grupių Kauno rajono gyventojai, ypač gyvenantys toliau nuo centro, aktyviai įsitrauktų į kūrybinę veiklą (rašymas, iliustravimas, vaizdo medžiagos kūrimas, knygos maketavimas, knygrišyba ir kt.), kad ugdytų ne tik kūrybiškumo, bet ir asmenines bei socialines kompetencijas. Projekto veiklomis siekiama sukurti knygą ir iš dalies pritaikyti ją negalią turintiems asmenims. Elektroninė knygos versija bus skelbiama bibliotekos puslapiuose.

Projektui vadovauja vyr. bibliotekininkė Sandra Žydaitienė.

Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir skiria 2000,00 Eur sumą ir Kauno rajono savivaldybė ir skiria 600,00 Eur sumą.

Projektas „Susitikime pokyčiams“. Projekto tikslas – sukurti menines, edukacines veiklas ir aplinką, kuri padėtų asmenybei atpažinti savo problemas, surasti sprendimo būdus ir skatintų įsitraukimą į kultūrinį gyvenimą. Šešis mėn. Garliavos ir Vilkijos bibliotekose vyks 9 susitikimai ir pokalbiai su psichologinių knygų autoriais, gongo garsų terapijos ciklas, 10 meno terapijų. Baigiamajame projekto renginyje projekto dalyviai pakvies į parodą, kurioje bus eksponuojami meno terapijų metu sukurti darbai. Kauno r. pedagoginė psichologinė tarnyba pristatys vykdytos apklausos duomenis ir įvertins projekto veiklų rezultatus.

Projektui vadovauja vyr. bibliotekininkė Elvyra Matveičikienė.
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir skiria 1340,00 Eur sumą ir Kauno rajono savivaldybė ir skiria 602,00 Eur sumą.

Projektas „Pojūčių laboratorija“. Projekto idėja – bibliotekoje vykdomomis inovatyviomis veiklomis spręsti Garliavos mieste ir apylinkėse gyvenančių socialinės rizikos ir mažas pajamas gaunančių šeimų vaikų užimtumą vasaros atostogų metu, ugdyti savimi pasitikinčią asmenybę. Stovyklos veiklos penkių dienų programa orientuota į 7–10 metų vaikų kūrybiškumo, savarankiškumo ugdymą, mokymąsi dirbti komandoje, į menines, kūrybines veiklas bei kūrybišką informacinių technologijų naudojimą.

Projektui vadovauja Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Jurgita Bartkevičiūtė.
Projektą iš dalies finansuoja Kauno rajono savivaldybė ir skiria 13041,00 Eur sumą.

Projektas „Bibliotekininkų žinių ir kompetencijų tobulinimas“ skirtas viešųjų bibliotekų specialistų kompetencijoms tobulinti. Juo skatinami pokyčiai, atitinkantys Kauno rajono bendruomenės lūkesčius. Organizuojame teorinius ir praktinius seminarus, skatinančius bibliotekininkus įgyti tvarių ir inovatyvių profesinės veiklos metodų bei patirčių, kad galėtų tobulinti neformaliojo ugdymo veiklas bendruomenei.

Projektui vadovauja Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Jurgita Bartkevičiūtė.
Projektą iš dalies finansuoja Kauno rajono savivaldybė ir skiria 900,00 Eur sumą.