2021 m. projektai

Projektas „Rudens spalvos“. Projekto tikslas – sukurti sąlygas vaikų saviraiškai, bendravimui bei ugdyti kompetencijas per įvairias kūrybines, menines, edukacines formas. Stovyklos veiklos programa orientuota į vaikų kūrybiškumo, savarankiškumo ugdymą, mokymąsi dirbti komandoje, į menines – kūrybines veiklas bei kūrybišką informacinių technologijų panaudojimą.

Projekto vadovas – Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Jurgita Bartkevičiūtė.
Projektą finansuoja Kauno rajono savivaldybė ir skiria 1000,00 Eur sumą.

Projektas „Vasarok linksmai ir turiningai“. Projekto idėja – bibliotekoje vykdomomis inovatyviomis veiklomis spręsti Garliavos mieste ir jo apylinkėse gyvenančių socialinės rizikos ir mažas pajamas gaunančių šeimų vaikų užimtumą vasaros atostogų metu bei ugdyti savimi pasitikinčią asmenybę. Stovyklos veiklos programa orientuota į vaikų kūrybiškumo, savarankiškumo ugdymą, mokymąsi dirbti komandoje, į menines – kūrybines veiklas bei kūrybišką informacinių technologijų panaudojimą.

Projekto vadovas – Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Jurgita Bartkevičiūtė.
Projektą iš dalies finansuoja Kauno rajono savivaldybė ir skiria 700,00 Eur sumą.

Projektas „Atostogauk, pažink save ir kitus!” . Paraiškos „Atostogauk, pažink save ir kitus!” tikslas – pagerinti Garliavos ir Garliavos apylinkių mažas pajamas gaunančių šeimų vaikų aktyvaus, turiningo ir saugaus laisvalaikio sąlygas, formuojant socializacijos, komandinės veiklos supratimą ir įgūdžius, gerinant savijautą fizinio aktyvumo pagalba, kultūrinės aplinkos darnoje. Ugdyti aktyvaus laisvalaikio pažinimo džiaugsmą per įvairias kūrybines, menines, edukacines formas.

Projekto vadovas – Skaitytojų aptarnavimo skyriaus vedėja Jurgita Bartkevičiūtė.
Projektą iš dalies finansuoja Kauno rajono savivaldybė ir skiria 700,00 Eur sumą.

Projektas „biblioteka: pažinimui ir atradimams“. Projekto tikslas – inovatyviomis paslaugomis skatinti bendruomenės informacinių ir kultūrinių kompetencijų ugdymą, motyvuojant turtingu užimtumu. Bus sukurtas inovayvus stalo žaidimas su QR kodais „Būkime keliautojais ir atradėjais“, kuris kita forma pristatys Kauno rajono materialaus ir nematerialaus paveldo vertybes, tobulins bendruomenės kultųrinines ir informacines kompetencijas, skatins turiningą laisvalaikio praleidimą.
Projekto vadovas – vyr. bibliotekininkė Virginija Tamašauskienė.
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir skiria 4900,00 Eur sumą.

Projektas „Augame skaitydami ir kurdami“. Projekto metu literatūrinių veiklų metu, taikant neformalaus ugdymo metodus, skatinti vaikus ir jaunimą, ypač gyvenančius nuo centrų nutolusiose vietovėse, skaityti vertingą literatūrą ir padėti patiems mokiniams įsitraukti į kūrybinį rašymą, motyvuoti juos sukurti įvairaus žanro literatūros kūrinius ir pristatyti bendruomenėms. Įtraukiant į literatūrinę veiklą, siekiam ugdyti mokinių asmeninės, iniciatyvumo ir kūrybingumo bei socialinės kompetencijos.
Projekto vadovas – vyr. bibliotekininkė Vaiva Steponaitienė.
Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir skiria 1310,00 Eur sumą ir Kauno rajono savivaldybė ir skiria 393,00 Eur sumą.