2019 m. projektai

Europos Sąjungos struktūrinių fondų lėšomis bendrai finansuojamas projektas Nr. 08.6.1.-ESFA-V-911-17-0004 „Kai idėjos virsta realybe: Garliavos miesto bendruomenės aktyvinimas ir stiprinimas, mažinant socialinę atskirtį“. Projekto veiklomis prisidedama prie Priemonės tikslo - pagerinti vietos gyventojų socialines - ekonomines gyvenimo sąlygas, mažinant socialinę atskirtį, didinant užimtumo galimybes ir bendruomenės narių socialinę integraciją, išnaudojant vietos bendruomenės, verslo ir valdžios ryšius. Organizuodami edukacinius užsiėmimus visus metus, įskaitant ir moksleivių vasaros atostogų metu, užtikrinsime vaikų ir paauglių užimtumą, prisidėsime prie socialinės atskirties mažinimo. Projekto tiesioginė tikslinė grupė - Garliavos miesto socialinės rizikos bei mažas pajamas gaunančių šeimų vaikai ir paaugliai, įtraukiant projekto partnerio - „Kauno rajono socialinių paslaugų centro skyriaus „Garliavos vaikų dienos centrą“ ir jam priklausančius socialinės rizikos šeimose augančius vaikus. Projektinėse veiklose dalyvaus 50 projekto dalyvių, įtraukiant Garliavos miesto socialinės rizikos bei mažas pajamas gaunančių šeimų vaikus ir paauglius. Projekto trukmė - 2018 m. rugsėjis - 2019 m. spalis. Projektą iš dalies finansuoja Europos Socialinio fondo agentūra ir skiria 5818,71 Eur. sumą. Daugiau apie informacijos apie projektą čia.

Projektas „Išmanusis kultūros kelias Kauno rajone - III“. Projekto tikslas - pasitelkiant šiuolaikinių technologijų naudojimu pagrįstus sprendimus, sukurti šiuolaikinio, interaktyvaus virtualaus Kauno rajono kultūros gido antrą dalį prieinamą nutolusiam nuo bibliotekos vartotojui bei visai bendruomenei. Skatinti vietinę ir tarptautinę bendruomenę domėtis Kauno rajono kraštovaizdžio ir gamtos paveldu bei saugoti jos istorinę atmintį. Projekto trukmė - 2018 m. vasaris - gruodis. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir skiria 8000 Eur sumą. Daugiau apie informacijos apie projektą čia.

Projektas „Iš ko „susideda“ Lietuva?“. Projekto tikslas paskatinti Kauno rajono vaikus ir jaunimą, ypač gyvenančius nuo centrų nutolusiose vietovėse, geriau pažinti Lietuvos kultūrą per aktualią ir vertingą literatūrą. Suteikti galimybę moksleiviams patiems pasijusti kultūros dalimi bendraujant su žinomais kūrėjais ir kartu su jais įsiliejant į bendras veiklas. Bus surengta renginių ciklas temomis: „Lietuvą formuojantys įvykiai“, „Uždegantys žmonės“, „Paslaptingosios mitologinės būtybės“ ir „Lietuvos gamta per objektyvą“ Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje ir kai kuriuose padaliniuose. Bus organizuojami susitikimai su šiuolaikiniais įdomiais žinomais kūrėjais. Bus organizuojamos interaktyvios viktorinos, skatinančios moksleivių aktyvumą renginių metu. Projektą iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir skiria3200,00 Eur sumą.

Projektas "Naujos patirtys per kultūrą" pakvies Kauno rajono bendruomenių jaunimą ir vyresnio amžiaus narius į aktyvias veiklas. Kauno rajono savivaldybės viešojoje bibliotekoje  pristatomi renginiai taps įvairių bendruomenės narių susitikimų ir bendravimo vieta. Į profesionalaus meno renginius bus pakviesti penkiolikos rajono kaimų ir miestelių bendruomenių gyventojai.  Projekto uždaviniai: pristatyti profesionalų meną, užtikrinti visas sąlygas kaimų, miestelių bendruomenės nariams aktyviai dalyvauti renginiuose. Paruošti žaidimo „Žinių mūšis“ klausimus. Suorganizuoti penkiolikoje rajono miesteliuose ir kaimuose žaidimą „Žinių mūšis“. Projektą "Naujos patirtys per kultūrą" iš dalies finansuoja Lietuvos kultūros taryba ir skiria 2400,00 Eur.

Kauno krašto vietovardžiai – istorija ir dabartis. Projekto tikslas – kūrybinėmis- meninėmis priemonėmis, formuojančiomis bendruomenės (ypač vaikų ir jaunimo)  kultūrines vertybines nuostatas, pilietinį brandumą, tautinę savimonę bei etninį išprusimą paminėti Vietovardžių metus. Projektas susideda iš renginio suaugusiems klausytojams bei vyresnių klasių moksleiviams ir 4 neformalaus švietimo ir ugdymo užsiėmimų vaikams ir jaunimui. Vilniaus universiteto docentė Filomena Kavoliūtė,  apie vietovardžių naikinimą rašanti ir kalbanti jau nuo 1998 metų, Viešojoje bibliotekoje pristatys savo knygą „Žemė prašo nepamiršti vardų. Mūsų mirusių kaimų knyga“; kultūrinių renginių organizatorė Eglė Targanskienė praves neformalaus švietimo ir ugdymo užsiėmimų ciklą  „Pažinkime savo kraštą“ Viešojoje bibliotekoje,  Domeikavos, Ežerėlio, Zapyškio padaliniuose.  Projekto trukmė  –  2019 m. rugsėjis- gruodis. Projektą iš dalies finansuoja Kauno rajono savivaldybė ir skiria 330 Eur sumą.