Garliaviečių klube vakaronė „Sutelktinė pavasario sulaukus“

Viešojoje bibliotekoje vakaronė „Sutelktinė pavasario sulaukus“
Viešojoje bibliotekoje vakaronė „Sutelktinė pavasario sulaukus“

Kovo 28 dieną klube „Garliaviečiai“ vyko vakaronė „Sutelktinė pavasario sulaukus“. Tai pirmasis 2018-aisias metais organizuotas klubo narių susitikimas viešojoje bibliotekoje.

Kadangi „Garliaviečių“ klubo narių dauguma moterys, tai savotiškai apsprendė ir pokalbių temas: kalbėjome apie pasiruošimą gražiausiai pavasario šventei - Šv. Velykoms. Kaip ir būdinga moterims, kalbėjome ne tik apie stalo puošmenas, malonias smulkmenas ir staigmenas, galinčias pradžiuginti artimuosius, bet ir apie gilesnius dalykus: dvasines vertybes, jausmus ir poreikius (emocinio saugumo, bendravimo, įvertinimo ir kt.). Ypač švenčių metu kiekvienas iš mūsų nori jaustis svarbus ir reikalingas.

Prisimindami perskaitytų knygų, matytų filmų mums labiausiai patikusius epizodus, atskiras temas išvystėme į ilgesnes diskusijas. „Garliaviečių“ klubo ilgametė veteranė devyniasdešimtmetė medikė Jadvyga Marcinkienė mus pradžiugino skaitydama pamėgtų poetų eiles. Vakaronę užbaigėme tradicinėmis suneštinėmis vaišėmis. Juk niekas taip žmonių nesuartina, kaip bendri pmėgiai ir buvimas kartu. 

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė
B. Ruzgienė