„Garliaviečių“ klube šventinis renginys „Tarp mūsų mergaičių - 2“

 „Garliaviečių“ klube šventinis renginys „Tarp mūsų mergaičių - 2“
„Garliaviečių“ klube šventinis renginys „Tarp mūsų mergaičių - 2“

Rugpjūčio 24 dieną klube „Garliaviečiai“ vyko šventinis renginys „Tarp mūsų mergaičių – 2“, kurio metu veikė ir vienos dienos mugė. Tai jau antrasis „Garliaviečių“klubo renginys, skirtas smalsioms, kruopščioms ir išradingoms moterims.

Susirinkęs gausus būrys dalyvių gvildeno ir diskutavo apie mus visas vienijančias mergaitiškas veiklas ir pomėgius: keliones, knygas, muziką, rankdarbius, dalinomės kulinariniais atradimais ir pan. Klubo veteranės: Gabija Vileniškienė dalinosi savo įspūdžiais iš kelionių po Italiją, o Eugenija Kučinskaitė - Kumpauskienė pristatė savo naujai išleistas eilėraščių, miniatiūrų ir novelių knygeles. Pristatydama susirinkusioms klubo dalyvėms savo naujai išleistas knygeles autorė prasitarė, kad nors didžiają savo gyvenimo dalį paskyrė dailei, tačiau dar būdama mokyklos suole pradėjo tapyti bei kurti eilėraščius. Šių savo pomėgių žinoma tautodailininkė neatsisako ir dabar. Ji tapo paveikslus ir dalyvauja įvairiose respublikinėse ir tarptautinėse parodose, rašo eilėraščius ir miniatūras ir kaip teigia Eugenija Kučinskaitė - Kumpauskienė kurdama ar tapydama ji tikisi tik vieno: „būtų labai malonu, jeigu suprastumėte mano mintis apie trumpą gyvenimo kelią ir jo sunkią naštą, duotą nešti tam mažam žemės žmogui. Per trumpą laiką pažinti, įvertinti, suprasti gyvenimo sunkumus, džiaugsmus, pažinti gražią gamtą, tėvynę Lietuvą, ją branginti, gerbti, būti savo šalies patriotu, mylėti savo kalbą, jos papročius ir nešti gerumą, grožį, keliaujant tuo gyvenimo keliu duotu mums Dievo“.

Po diskusijų ir nuotaikingų pašnekesių visos renginio dalyvės dalyvavo vienos dienos mugėje, kurioje galėjo pirkti, parduoti, mainyti ar dovanoti savo atsineštus daiktus. Mugės dalyvių tapyti paveikslai, rankų darbo žvakės, rankdarbiai ir siuviniai buvo originalūs ir itin paklausūs. Buvo nepaprastai gera, malonu vėl visoms susirinkti ir palydėti nuostabią vasarą!

Kauno rajono savivaldybės viešosios bibliotekos vyr. bibliotekininkė
B. Ruzgienė